Pasul 1

ID Google Analytics

Intri în contul tău de Google Analytics şi apeşi în zona de sus, conform imaginii.

Ţi se va deschide un mic meniu care va afişa ID-ul tău, ca în exemplul de mai jos. Cel mai probabil vei avea şi contul de Universal Analytics afişat. ID-ul de care ai nevoie este cel de GA4. Îl recunoşti pentru că este doar un şir de cifre, nu are UA în faţă şi nici alte liniuţe despărţitoare.

După ce ai ID-ul, mergi pe TopBlog.ro

Pasul 2

Intri pe pagina de formular: https://topblog.ro/adauga-un-blog/

Pasul 3

Completezi datele blogului tău. Alegi dacă este un blog individual sau unul colectiv, scrii categoria, o adresă de email pe care poţi fi contactat şi IDul de Google Analytics. Apoi bifezi căsuţa „Sunt de acord acces Clasamentului Top Blog la statisticile mele.

Pasul 4

Apeşi butonul Continue with Google. Ţi se va deschide o fereastră care îţi va cere să selectezi contul de Google prin care vrei să dai acces. Foarte important! Trebuie să selectezi contul pe care ai acces la proprietatea de Google Analytics pe care o înscrii.

Pasul 5

Apeşi Continue.

Pasul 6

Bifezi căsuţa de „See and download your Google Analytics data” şi apeşi Continue.

Ai terminat. Procesul este încheiat. Urmează ca înscrierea ta să fie verificată. Acest proces poate dura până la 24 de ore.  Dacă apare o problemă cu înscrierea ta, vei fi contactat pe adresa de email pe care ai menţionat-o în formular.

Dacă ai alte întrebări poţi accesa pagina de FAQ.